Laddstationer och laddstolpar för Bostadsrättsförening

Om du har en eldriven bil så vet du att det behövs en laddstolpe nära till hands om det är så att bilen börjar få dåligt med energi. Det här är något som det ständigt byggs nya av i Sverige just för att man vill uppmuntra miljövänliga alternativ till att köra bensindrivna bilar.

Hur fungerar de?

En laddstolpe eller en laddstation fungerar som ett eluttag och genom denna kopplar du upp din bil så att den kan ladda batteriet. Det finns redan många runt om i landet och vi hoppas såklart att dessa ska bli ännu fler inom en snar framtid.

Få bidrag till laddstationer och/eller laddstolpar

Det många kanske inte vet är att man kan söka bidrag redan nu om det är så att man har en elbil, och om man vill bygga en laddstation eller laddstolpe så finns det också pengar att söka. Här kommer du att kunna läsa mer om sådant som rör just det här ämnet.

Ansöka om bidrag för att installera laddstationer eller laddstolpar

Tack vare bidrag från olika föreningar och organisationer kan man idag ansöka om pengar för att bygga den här sortens laddningskällor. Eftersom det är ett klimatvänligt alternativ hoppas vi även på att regeringen kommer införa subventioner och bidrag för detta inom en snar framtid. Om man vill söka redan nu så finns det vissa kommuner som kan hjälpa till, kolla upp hur det fungerar där du bor först.

Skillnaden mellan laddstationer och laddstolpar

Det som är skillnaden mellan en station och en stolpe är att det ingår flera laddstolpar i en station. Det blir då ungefär som en bensinstation fast endast med stolpar som laddar din bil genom el. Om man ska ladda bilen i garaget så behövs ingen utav dessa, men om man är ute och kör så kan det vara smart om man har koll på var laddstationerna och laddstolparna befinner sig så att man inte blir sittandes någonstans och får vänta på bärgningsbilen.

Fördelar med att köra elbil

Det finns många fördelar som är kopplade till klimatet när det kommer till att köra elbil. Om man har ett jobb som kanske kräver att man kör till och från arbetsplatsen, eller om man bor långt ute på landet så kanske det är nödvändigt att man har en bil. Men kom då ihåg att det finns miljövänliga alternativ och förhoppningsvis kommer det komma bidrag snart som gör det enklare för gemene man att skaffa sig en elbil.