Installera sensorbelysning för bostadsrättsföreningen

Det blir allt mer populärt att ha en sensorbelysning oavsett vilken typ av bostadshus eller fastighet det gäller. Sensorbelysningar ligger i tiden med tanke på miljötänk och säkerhet. Den som väljer en sensorbelysning har gjort ett bra miljöval och kan dessutom ha lyckats utesluta inbrott eller sabotage av fastighet. Sensorbelysningen lyser enbart när någon rör sig i sensorområdet och övrig tid är den släckt, på så vis är sensorbelysningen ett smart miljöval vad gäller belysning. Och att sensorbelysningen även ökar säkerheten beror ju på att inbrottstjuvar, klottrare eller liknande avskräcks från att sabotera då de inte kan gömma sig i mörker när det finns en sensorbelysning.

En sensorbelysning gör fastigheten mer levande och trevlig

I ett land som Sverige där den största delen av året innefattar mörka kvällar och nätter är det mycket trevligt och framför allt praktiskt att ha belysning utanför huset eller porten samt i trappuppgången. Att hitta nycklarna i väskan eller slå in portkoden i mörker är oftast ingen ultimat situation utan att ha tillgång till ljus.

Det känns ju förstås också tryggare för samtliga boende i huset att det är ljust utanför om man kommer hem en sen kväll eller natt. Även för den som befinner sig inne i huset kan det kännas tryggt att det lyser upp utanför så fort någon är i sensorernas område på kvälls- eller nattetid.

Avskräck inbrottstjuvar eller sabotörer

När det finns en sensorbelysning utanför en fastighet ökar säkerheten för denna då ingen kan smyga omkring utanför byggnaden i mörkret utan att bli upptäckt. Bland annat klotter och inbrott blir därmed mindre och leder i längden till en ökad trygghet och trivsel för de boende i huset, kanske framför allt för de som bor på våningarna närmast markplan.

Välj sensorbelysning före vanlig belysning

Att välja sensorbelysning betyder att lamporna enbart lyser när de behöver lysa, det vill säga när det faktiskt är någon utanför eller i trappuppgången. Om man jämför sensorbelysning med så kallad vanlig belysning är detta också en energisnål lösning. Sensorerna känner av när det är någon utanför eller i trappuppgången och då tänds lamporna direkt. När det däremot inte är någon inom sensorernas område släcks belysningen, vilket såväl sparar på energin som sänker elräkningen för föreningen. Om föreningen däremot har en vanlig belysning är den ofta tänd onödigt mycket under stunder då ingen egentligen har någon nytta av den.

Vi installerar belysningar med sensorer

Med erfarenhet och kunskap kan vi installera sensorbelysning såväl utanför en fastighet som i trappuppgång eller källare. Väljs för att få arbetet gjort snabbt och smidigt.