Tips från elektrikern – viktigt att tänka på vid badrumsrenovering

Att renovera badrummet innebär att du måste ta många beslut redan innan du kommer igång. Många saker kanske du inte ens har tänkt på, men de kan bli svåra att få till om du inte redan vid början av arbetet har funderat ut om du vill satsa på dem eller inte. Vill du ha golvvärme i badrummet? Vilken typ av belysning vill du ha, vart ska strömbrytarna sitta, och hur många eluttag vill du ha vid handfatet? Detta är inte det första som dyker upp, det är lätt att fastna i designen på klinkers och duschkabin, men elen i badrummet är stommen som du måste ha koll på innan du kan fylla på med allt annat.

Ha en plan för elen redan från början

Alla duktiga elektriker kan gå in i ett tomt rum och peka ut vart de bästa ställena för olika uttag och strömbrytare är, så se till att ta kontakt med en elektriker redan innan du kommer igång med renoveringen. Var noga med att tänka över alla funktionerna du vill komma åt i rummet, du kanske vill kunna använda både hårtorken och rakapparaten samtidigt som du laddar eltandborsten vid handfatet, eller så kanske du vill ha en inbyggd fläkt i ena hörnet – allt det här behöver du ha en plan för innan du kan börja gå in på andra detaljer.

Jobba lugnt och metodiskt för att fixa drömrummet

Allt som har med el att göra tål att tänkas på en omgång extra, och detta är speciellt viktigt när det kommer till badrummet. Hur du vill att slutresultatet ska bli styrs ganska mycket av vilka förutsättningar du har för olika elinstallationer, så se till att ha koll på dessa innan du börjar jobba med något annat. Gå igenom rummets alla funktioner och notera alla uttag, strömbrytare och inbyggda lampor som finns i drömupplägget – då kan du få med dem i verkligheten också.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *